Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada indycza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twarożek 30 dag
sól, pieprz
szałwia rozmaryn
filet z indyka 1.5 kg
boczek wędzony 10 plastrów
bulion 1 szk
bazylia 4 łyzki
tymianek 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada indycza

Posiekane zioła łaczymy z twarozkiem.Przyprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.Filet z indyka rozcinamy na duzy prostokatny płat ew. go lekko rozbijamy.Mieso opruszamy sola i pieprzem.Przygotowany farsz równomiernie rosmarowujemy na płacie miesa.Nastepnie zwijamy.Spinamy wykałaczkami formujac zgrabna pieczen.Rolade obkładamy plastrami boczku.Przekładamy pieczen do naczynia zaroodpornego.Na wierzchu rozkładamy pare listków szałwi oraz 1-2 gałazki swiezego rozmarynu.Podlewamy buljonem.Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika w 175 stopniach na 40-50 minut.W czasie pieczenia mieso polewamy reszta buljonu.Gotowa pieczen przekładamy na półmisek.Kroimy na porcje.Podajemy z ryzem i warzywami duszonymi na masle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak