Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z kaszą pęczak
Kroki postępowania
Chwilkę zagotować , wymieszać ,przyprawić do smaku , dodać bazylię , posypać natką pietruszki.
kasza pęczak | 100 g |
porcja rosołowa | 1 szt |
skrzydełka kurczaka | 3 szt |
marchewka | 1 szt |
pietruszka | 1 szt |
por | 1 szt |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
ziele angielskie | 2 szt |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1 łyżeczka |
przecier pomidorowy | |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
mąka | 1 łyżka |
mleko | 1/4 szklanki |
natka pietruszki | |
woda | 3 litry |
bazylia | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: