Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pączki z ricottą

4.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ricotta 200 gram
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka pszenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
smalec 2 kostki
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pączki z ricottą

Do misy miksera wkładamy wszystkie składniki i miksujemy do połączenia. Powinno postać gęste, lepkie ciasto. Z ciasta odrywamy kawałki wielkości orzecha włoskiego i w dłoniach obsypanych mąką robimy kulki - mini pączki.

2 kostki smalcu rozgrzewamy w szerokim rondlu i na gorący tłuszcz wrzucamy wcześniej przygotowane mini pączki. Kiedy ciasto lekko urośnie i się zarumieni wyjmujemy i przekładamy na papier aby wchłonął nadmiar tłuszczu.

Przestudzone pączki obtaczamy w cukrze pudrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 09.02.2016 18:20
smacznie wyglądają
monika141 09.02.2016 16:02
małe ,słodkie cudeńka
Marta Ryżek-Kalkowska 09.02.2016 15:39
PEWNIE SMACZNE
Ola1young 09.02.2016 15:05
pyszne pączki na 1 raz ;)
dodi 09.02.2016 14:11
ale bym zjadła tych pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak