Sposób przygotowania

Tuszke rozcinamy i usówamy kosci,szyje i skrzydełka.Chałke namaczamy w mleku,mielimy z miesem z kurczaka.Dokładamy żółtka,chrzan,rodzynki,i sliwki.Doprawiamy.Połacz z piana z białek.Rozsmaruj na miesie.Płat z miesa z farszem zroluj.Owin sciereczka posmarowana masłem,obwiazujemy bawałniana nitka jak baleron.Gotujemy w posolonej wodzie 50 minut.Żelatyne rozpuszczamy według przxepisu na opakowaniu.Usówamy sciereczke rolade kroimy w plasterki.Układamy na półmisku.Dekorujemy.Zalewamy przygotowana galaretka z żelatyny i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygniecia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Kiedyś zrobiłam na święta,wyszła bardzo dobra.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !