Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijance z gesi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z gesi 2 szt
boczek 4 plastry
pół czerwonej i pół zielonej papryki.
pieczarki 8 szt
pomidory koktajlowe 8 szt
czosnek 2 zabki
tymianek
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zawijance z gesi

Papryke oczyszczamy i tniemy w paski.Pomidory i pieczarki kroimy na połówki.Cukinie trzemy na grubej tartce przyprawiamy sola i pieprzem i roztartym czosnkiem.Filety tniemy na cztery plastry i rozbijamy.Solimy i pieprzymy.Na kazdym płacie kładziemy porcje cukini i paski papryki.Rolujemy.Kazda roladke ciano owijamy plastrem boczku.Tak przygotowane roladki spinamy wykałaczkami,aby nie rozpadły sie podczas pieczenia.Przekładfamy do zaroodpornego naczynia,obkładamy pieczarkami9 i pomidorami.Na wierzchu układamy pare gałazek tymiasnku.Całość obficie skrapiamy oliwa i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika w 180 stopniach na 40 minut.Podajemy z ziemniakami lub grubym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak