Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kosteczke,wysmazamy na chrupko na rozgrzanym oleju i zdejmujemy z patelni.Cebule kroimy w plastry podsmazamy na tłuszczu z boczku.Zsejmujemy z ognia i posypujemy ostra papryka.Stroki papryki kroimy w paski.Dokładamy do cebuli solimy i dusimy pod przykryciem 10 minut.Pomidory parzymy i kroimy na kawałki.Pieczarki kroimy w plasterki.Pieczarki i pomidory dodajemy do duszonej papryki z cebula.Całosc dusimy tak długo az odparuje cały płyn czyli tak około 15 minut.Do warzyw i pieczarek dodajemy pokrojona w plasterki kiełbase oraz posiekany czosnek.Dodajemy wysmazony boczek ,dusimy jeszcze chwile.Przyprawiamy sola pieprzem i ostra papryka

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !