Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser bananowo-ananasowy z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orzechów włoskich garsc
migdałów garsc
rodzynek garsc
sos czekoladowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Deser bananowo-ananasowy z bakaliami

Krok 1.
Plasterki ananasa kroję na mniejsze kawałki i wkładam do kokilek. Na to kładę pokrojone w plasterki banany.
Krok 2.
Orzechy i migdały lekko siekam, aby były w mniejszych kawałkach. Wrzucam do kokilek, dodaję też rodzynki.
Krok 3.
Całość polewam sosem czekoladowym (ilość wg uznania, ja daję około 1 łyżki), dekoruję orzeszkiem, kawałkiem ananasa i podaję. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.12.2010 15:30
oj zjadłbym go
Nina7 21.08.2010 18:19
Uwielbiam desery z bakaliami
pawel6 21.08.2010 13:19
Wygląda super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak