Sposób przygotowania

1. Z mąki, przypraw, żółtek i ostrożnie dolewanej wody wyrabiamy jednolite ciasto. Musi mieć konsystencję taką jak ciasto na pierogi. Sprężyste i nie klejące się. Wałkujemy je na grubość około 2-3 mm posypując mąką pszenną aby nie kleiło się do wałka.

2. Kroimy je w kwadraty a potem w trójkąty. Smażymy w głębokiej
fryturze około 30 s.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny przepis, na pewno z niego skorzystam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawy pomysł.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    paprykę lubię czosnku nie lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !