Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHLEB PALEO

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kokosowa 1/3 szklanki
mąka 1/3 szklanki
cukinia 1 szklanka
pesto 2/3 szklanki
oliwa 3 łyżki
jajko 7 sztuk
ocet jabłkowy 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
pestki dyni 2 łyżeczki

Porada

W składnikach podano: 1/3 szklanki mąki - chodzi o mąkę LNIANĄ - można ja zrobić samodzielnie mieląc w młynku do kawy siemie lniane Pesto - chodzi o pesto z suszonych pomidorów i oliwek (przepis znajdziecie wyżej w moich przepisach)

Przepis i sposób przygotowania na: CHLEB PALEO

Jajka roztrzepujemy na pianę do której dodajemy oliwę i pesto z suszonych pomidorów oraz oliwek (przepis znajdziecie w moich przepisach). Następnie do mieszanki dodajemy delikatnie obydwie mąki (kokosową i lnianą) i sodę, a potem bardzo dokładnie odciśniętą cukinię (inaczej może powstać zakalec)
Na końcu do masy wlewamy łyżkę octu jabłkowego i wsypujemy pestki dyni.
Masę przelewamy do foremki 10x20 cm i pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180°C

Pesto z oliwek i suszonych pomidorów jest dość słone, więc nie trzeba chleba solić

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 05.02.2016 20:39
pysznie wygląda
Ola1984 05.02.2016 18:50
Bardzo ciekawy wypiek :)
dollce 05.02.2016 18:16
fajna propozycja
Jadwiga/Jaga85 05.02.2016 15:41
Na pewno pyszny!
Damiano
Damiano 05.02.2016 15:23
smaczny chlebek
wyattearp 05.02.2016 13:34
musi być pyszny !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak