Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grenadier w warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por kawałek
seler kawałek
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
pomidory 3 szt
bazylia 1 szt
Czosnek suszony Prymat 1 szt
cebula 0,5szt
cukinia 0,5 szt
woda 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 18 proc 200 ml
mąka 2 łyżki
ryba 3 (grenadier)

Przepis i sposób przygotowania na: Grenadier w warzywach

Do naczynia wlać wodę dodać pokrojone warzywa i kosteczkę bazyliową
Ułożyć ryby posypać przyprawami i kosteczką czosnkową, dusić pod przykryciem ok pół godziny.
Delikatnie wyjąć ryby na półmisek a sos podprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
Zmiksować blenderem, podawać osobno w sosjerce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 19.11.2011 15:56
pycha
Koper 11.02.2011 17:04
przepięknie wygląda
polly66 19.09.2010 09:56
smakowita na tych zdjęciach:)
bernika 24.08.2010 00:08
ach ta rybka ale kusi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak