Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gorzka czekolada 2 dag
woda 50 ml
mleko 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Czekoladę podzielić na małe kawałeczki lub zetrzeć na grubej tartce . Do małego rondelka wlać wodę dodać czekoladę i podgrzewać bardzo powoli ,aż do zagotowania . Chwilę pogotować , cały czas mieszając i uważając ,aby czekolada się nie przypaliła . Wlać mleko , podgrzać mieszając ,ale już nie gotować . Podawać przybraną bitą śmietaną.

Czas przygotowania : 1/2 h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 10.09.2010 11:19
pyszności
buksiak12 10.09.2010 11:19
pyszności
Dorota71 10.09.2010 10:34
świetne!
Dorota71 10.09.2010 10:34
świetne!
Emilia22 10.09.2010 10:00
super przepis
Emilia22 10.09.2010 10:00
super przepis
Emilia22 10.09.2010 10:00
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak