Sposób przygotowania

Cebulę oczyścić i włożyć na chwilę do wrzącej wody, tak, aby nieco zmiękła. Śledzie namoczyć w mleku na 2godziny, dobrze odcisnąć, przepuścić przez maszynkę, zmiksować lub drobniutko posiekać razem z cebulą. Wodę zagotować z masłem i zaparzyć nim przesianą uprzednio mąkę, wyrobić na jednolite ciasto. Dodać zmielone śledzie z cebulą oraz posiekaną natkę, wyrobić na jednolitą masę, wbijając po jednym jajku i w miarę potrzeby dosypując grysik, doprawić do smaku. Gdy masa stanie się puszysta, kłaść łyżką spore kluseczki do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotować do miękkości, odcedzić i podać z dodatkiem sosu, najlepiej pomidorowego lub grzybowego.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Nie jadłam, ale pewnie czasochłonne
  • 4
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ooo, to dla mnie nowość!
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    z filetami śledziowymi :O faktycznie musi być dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !