Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 20 dag
skórka cytrynowa trochę
białko 5 szt.
sól szczypta
cukier 3 łyżki
śmietanka kremowa 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki ,wymieszać ze skórką cytrynową i roztopić nad parą. Do białek dodać szczyptę soli i ubić je na sztywną pianę . Powoli dodawać cukier i dalej ubijać. Ubić na sztywno śmietankę. Wymieszać z pianą czekoladę. Mus nałożyć do szklanych foremek i wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem można przybrać bitą śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 23.09.2010 12:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak