Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta powinny być ciepłe. Mąkę przesiać, dodać drożdże i wymieszać, a jeszcze lepiej zmiksować z wodą, olejem i szczyptą soli. Przełożyć do ogrzanej miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Cebule drobno posiekać.Następnie ciasto cienko rozwałkować i kieliszkiem wykroić krążki. Ułożyć je na natłuszczonej blasze, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cebulą oraz solą. Nadzienie lekko wgnieść do wnętrza ciastek. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 20-25 minut.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Nie jedzone jeszcze,ale pomyślę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !