Sposób przygotowania

Mięso oczyścić ze ścięgien, pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, posolić, posypać pieprzem. Na każdy płat mięsa położyć plasterek wędzonego boczku, pasek kwaszonego ogórka, półkrążek cebuli. Wszystko ciasno zwinąć w rulon, obtoczyć w mące, smażyć na rumiano na smalcu. Mięso i cebulę przełożyć do rondla, podlać wodą, dusić godzinę. Z pozostałej ilości mąki i śmietany sporządzić zawiesinę, dodać do sosu. Sos zagotować, doprawić do smaku solą. Podawać polaną sosem z ziemniakami, kaszą lub makaronem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Zawijańce takie to lubię , jeszcze z boczusiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !