Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 2 sztuki
rodzynki 150 gramów
cukier żelujący 1 kg
imbir świeży 1 korzeń
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: dżem jabłkowy

Jabłka obrać ,pokroić w ćwiatki ,usunąć gniazda nasienne.
Potem pokroić je na małe kawałki.Imbir obrać ,posiekać.Z cytryny wycisnąć sok.Jabłka ,rodzynki ,imbir włożyć do garnka, dodać sok z cytryny ,wsypać cukier .Składniki wymieszać,doprowadzić do wrzenia ,stale mieszając gotować okolo 4 minuty.Słoiki wyparzyć ,wlać dżem .zamknąć,ustawić do góry dnem i pozostawić do przestudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 11.08.2011 22:04
świetny do naleśników
kotlet 11.08.2011 21:39
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak