Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczareki całe 16
cebula dymka ze szczypiorkiem 1
mięso mielone 15dag
masło roztopione 1łyżka
ziemniaki 2
śmietana 18 proc 3łyżki
olej
czosnek
tymianek
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Ziemniaki zetrzyj na tartce z grubymi oczkami.Wrzuć na rozgrzany olej.Dodaj przyprawy.Smaż 10min z mięsem.Zrób jarskie nadzienie do pieczarek: utnij i posiekaj nóżki grzybów.Dodaj do nich włoszczyznę i pokrojoną drobno dymkę.Podduś na maśle 10min.Kapelusze podsmaż 10min.Wymieszaj ziemniaki z mięsem z jarskim nadzieniem.Farszem napełnij kapelusze.Polej masłem.Duś pod przykryciem przez 15min.Jeśli zostało ci trochę farszu,wymieszaj go ze śmietaną i dodaj do garnka z duszącymi się kapeluszami.Możesz posypać je tartym serem.Podawaj z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 11.09.2010 20:16
pycha
Małgorzata113 21.08.2010 08:46
z mięsem mielonym jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak