Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzyj na tartce z grubymi oczkami.Wrzuć na rozgrzany olej.Dodaj przyprawy.Smaż 10min z mięsem.Zrób jarskie nadzienie do pieczarek: utnij i posiekaj nóżki grzybów.Dodaj do nich włoszczyznę i pokrojoną drobno dymkę.Podduś na maśle 10min.Kapelusze podsmaż 10min.Wymieszaj ziemniaki z mięsem z jarskim nadzieniem.Farszem napełnij kapelusze.Polej masłem.Duś pod przykryciem przez 15min.Jeśli zostało ci trochę farszu,wymieszaj go ze śmietaną i dodaj do garnka z duszącymi się kapeluszami.Możesz posypać je tartym serem.Podawaj z ryżem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    z mięsem mielonym jeszcze nie robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !