Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z Kluskami Mięsnymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 szt
udka kurczaka 3 szt
ziemniaki 50 dag
mąka 1 szkalnaka
jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
koperek 1 natka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z Kluskami Mięsnymi

Oczyszczoną włoszczyznę i umyte udka zalej 2 l wody, gotuj 20 min, przypraw solą i pieprzem. Wyjmij mięso i włoszczyznę, posiekaj. Warzywa włóż z powrotem do zupy, dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Ugotuj do miękkości. W blenderze zmiksuj mąkę, żółtka i mleko, wymieszaj łyżką z ubitą na sztywno pianą z białek, mięsem i szczyptą soli. Kładź łyżką małe kluski na osolony wrzątek, gotuj 2 min od wypłynięcia. Wrzuć do zupy. Posyp koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 23.12.2011 13:30
dobra
Barbara55 21.11.2011 14:26
ok.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak