Sposób przygotowania

Oczyścić kapustę z wierzchnich liści, poszatkować. Żeberka podzielić na mniejsze kawałki i razem z kapustą włożyć do garnka. Zalać wodą , dodać liść laurowy i gotować. Suszone grzybki wypłukać w ciepłej wodzie, posolić. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę podsmażyć, oprószyć mąką, wymieszać i dodać do kapusty. Wyjąć kilka żeberek, obrać i wrzucić mięso do garnka. Dodać koncentrat. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec gotowania wyjąć liście laurowe.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    o tak. rzeczywiście pyszna ta kapustka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !