Sposób przygotowania

Kolby kukurydzy obrać z włókien,włożyć do wrzącej wody,dodać sól,cukier do smaku i gotować 15 minut.Kukurydzę wyjąć i osuszyć.Masło wymieszać z czosnkiem,solą i pieprzem.Kolby kukurydzy nasmarować masłem smakowym,włożyć do naczynia żaroodpornego,przykryć folią aluminiową i piec 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Ja lubię jeszcze wziąść chleb tostowy, bo jest miękki, posmarować grubą warstwą masła i gorącą korbę kukurydzy obręcić w obwiniętym chlebie. Rozpuszczone masło fajnie nawiża upieczone ziarna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Tez lubie taka kukurydze z maselkiem!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    jeszcze nigdy nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !