Sposób przygotowania

Z umytych i osuszonych papryk odciąć czapeczki i wyjąć ze środka pestki.Cebulę i oczyszczone czapeczki z papryki posiekać.Z kaszanki zdjąć osłonki.Na patelni roztopić smalec,dodać cebulę,posiekaną paprykę z czapeczek i chwile smażyć.Dodać kaszankę,doprawić do smaku solą,pieprzem,smażyć około 5 minut i ostudzić.Napełnić kaszanką papryki i ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem,przykryć folią aluminiową.Piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.Po 15 minutach wyjąć folię,żeby papryka się zrumieniła.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    u nas nie ma białej papryki,ale zrobiłam w czerwonej
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    uwielbiam wszystko co jest z papryką, ale ta potrawa jest zjawiskowa;) zrobiłam ją;) idealna;)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja lubię właśnie białą papryczkę nadziewać, bo jest najcieńsza i ma najdelikatniejszą skórkę - szybko się ją robi :) Często robię ją wczesną jesienią :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !