Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka Eli faszerowana kaszanką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białe papryki-podłużne 5 sztuk
kaszanka 1/2 kg
smalec 1 łyżeczka
sól do smaku
folia aluminiowa
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka Eli faszerowana kaszanką

Z umytych i osuszonych papryk odciąć czapeczki i wyjąć ze środka pestki.Cebulę i oczyszczone czapeczki z papryki posiekać.Z kaszanki zdjąć osłonki.Na patelni roztopić smalec,dodać cebulę,posiekaną paprykę z czapeczek i chwile smażyć.Dodać kaszankę,doprawić do smaku solą,pieprzem,smażyć około 5 minut i ostudzić.Napełnić kaszanką papryki i ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem,przykryć folią aluminiową.Piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.Po 15 minutach wyjąć folię,żeby papryka się zrumieniła.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 26.09.2014 10:55
Ja lubię właśnie białą papryczkę nadziewać, bo jest najcieńsza i ma najdelikatniejszą skórkę - szybko się ją robi :) Często robię ją wczesną jesienią :)
Bożena13 05.06.2012 19:46
uwielbiam wszystko co jest z papryką, ale ta potrawa jest zjawiskowa;) zrobiłam ją;) idealna;)
jolajka 26.08.2011 18:59
pycha
jolajka 26.08.2011 18:59
u nas nie ma białej papryki,ale zrobiłam w czerwonej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak