Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAKRĘCONE CHURROS – bezglutenowe!

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka gryczana 30 g
mąka ziemniaczana 30 g
mąka kukurydziana 30 g
mleko kokosowe 100 ml
woda 100 ml
cukier 1 łyzka
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier waniliowy 1 łyzka
sól 1 szczypta
olej do smażenia 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ZAKRĘCONE CHURROS – bezglutenowe!

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mleko gotujemy z wodą i cukrem, odstawiamy.

Wsypujemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli oraz cukrem waniliowy.

Dodajemy jajko i wszystko razem energicznie, dokładnie mieszamy.

W rondelku ( albo na patelni ) rozgrzewamy olej., ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego i na gorący wyciskamy ozdobne okręgi.

Smażymy na rumiano, odsączamy na papierowym ręczniku.

Zajadamy posypane cukrem pudrem ( albo moczone w czekoladzie ! )

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 28.01.2016 11:27
Piękne i bardzo zdrowe, super!
Ola1984 28.01.2016 11:11
Cudnie wyglądają i zapewne tak też smakują.
VioletoweKucharzenie 28.01.2016 10:15
wpraszam się i porywam kilka!
Krystyna32 28.01.2016 06:59
smakowite :)
Ilona_eS 27.01.2016 22:01
ciekawy pomysl
Mama niejadka 27.01.2016 21:42
Super pomysł na deser
Wiktoria29 27.01.2016 21:10
zjadłabym.....
wwwiolka 27.01.2016 20:54
Bardzo fajny przepis.
kloruś 27.01.2016 20:40
chętnie bym skosztowała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak