Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Krem z Papryki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
czosnek 4 ząbki
papryczka chili 1 szt
śmietana 12% 3 łyżki
natka pietruszki 1 szt
bulion 2 szt
papryka czerwona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Krem z Papryki

Papryki opłucz, osusz, skrop olejem i piecz w piekarniku, aż skórka sczernieje. Włóż je do foliowego woreczka, zamknij i poczekaj kilka minut, zdejmij skórkę. Papryki pokrój, usuń pestki. Ziemniaki pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Chili oczyść z nasion, drobno posiekaj. Paprykę i czosnek podsmaż razem na oleju. Zalej 1,5 l wody, wrzuć kostki bulionowe i ziemniaki. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Przestudź i zmiksuj. Przypraw tabasco, solą, pieprzem, wymieszaj ze śmietaną. Podgrzej dobrze, nie gotując. Zupę podawaj gorącą, posypaną posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 21.11.2011 14:24
smaczna
szajba2 21.10.2011 14:31
tego jeszcze nie jadłem
nikusonka 17.02.2011 23:40
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak