Sposób przygotowania

Biszkopt
Białka ubić z cukrem na sztywno, do białek dodawać powoli żółtka, ciągle ubijając.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, lekko wkręcić do masy żółtkowej.
Biszkopt wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec w 175 stop, około 20 minut.
Masa śliwkowa
Powidła wyłożyć do garnka.
Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody.
Gdy galaretki zaczną tężeć, wlać do powideł śliwkowych, dobrze wymieszać i zostawić do stężenia masy.
Pianka

Galaretkę rozpuścić w szkl gotowanej wody.
Śnieżkę wsypać do miski, wlać mleko i ubijać 5 minut.
Gdy pianka jest ubita, dodawać po łyżce galaretki wiśniowej, wymieszać.

Biszkopt
masa śliwkowa
pianka
Na wierzchu pianki zrobić fale widelcem
Można ozdobić kropkami soku marchewkowego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    hmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !