Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ala bigos Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 1/4 kg
cebula biała 1 sztuka
ryż 1/2 szklanki
paróweczki koktajlowe-mogą być cienkie pokrojone na kawałki 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
olej do smażenia 5 łyżek
sól do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
papryka czerwona 1 sztuka
kapusta 1/2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Ala bigos Eli

Kapustę poszatkować,ugotowć na pół miękko i ocedzić.Cebulę poszatkować,grzyby pokroić.Z papryki odciąć szypułkę i wyjąć gniazdo nasienne.Paprykę pokroić w kostkę.Ryż ugotować w 1 szklance wody.Parówki obrać z osłonek.W rondlu rozgrzać olej,wrzucić cebulę,przesmażyć,dodać grzyby i jeszcze chwilę smażyć.Dodać paprykę,kapustę,ziele angielskie,liście laurowe,koncentrat pomidorowy,podlać odrobiną wody i dusić do miękkości kapusty,Doprawić solą,pieprzem,dodać ugotowany ryż,parówki i jeszcze chwilę dusić,aż parówki się podgrzeją.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 30.04.2011 23:16
mniam ,mniam
Islanzadi 14.11.2010 00:48
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak