Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować,ugotowć na pół miękko i ocedzić.Cebulę poszatkować,grzyby pokroić.Z papryki odciąć szypułkę i wyjąć gniazdo nasienne.Paprykę pokroić w kostkę.Ryż ugotować w 1 szklance wody.Parówki obrać z osłonek.W rondlu rozgrzać olej,wrzucić cebulę,przesmażyć,dodać grzyby i jeszcze chwilę smażyć.Dodać paprykę,kapustę,ziele angielskie,liście laurowe,koncentrat pomidorowy,podlać odrobiną wody i dusić do miękkości kapusty,Doprawić solą,pieprzem,dodać ugotowany ryż,parówki i jeszcze chwilę dusić,aż parówki się podgrzeją.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Ciekawy przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam ,mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !