Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 100 g
białe wino 150 ml
rum 3 łyżki
cukier 3 łyżki
masło 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opak
słodka śmietanka 200 ml
ser żółty 200 g
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
jabłka 4 pokrojone w plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka na słodko

Rodzynki wymieszać z rumem. Masło rozpuścić, dodać pieprz, chwilę smażyć, mieszając. Dodać cukier i rozpuścić go na karmel. Dolać wino i zagotować, włożyć jabłka i udusić na szklisto. Dodać rodzynki, cukier waniliowy i śmietanę, chwilę gotować razem. Po nałożeniu na talerz polać roztopionym na patelni serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak