Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z figami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

figi 25 dag
rodzynki 5 dag
masło 8 dag
kasza manna 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z figami

Figi i rodzynki drobniutko posiekać. Dodać do nich miękkie masło i wymieszać. Na suchej patelni podsmażyć kaszę na złoty kolor ciągle mieszając. Przestudzić( kasza powinna być ciepła) i wymieszać z masą z fig i rodzynek. Masę rozsmarować na pergaminie, wycinać z niej ciasteczka i odkładać do lodówki w celu zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.03.2014 18:59
super pomysł
RenataZ-et 19.12.2013 23:40
muszą świetnie smakować
Wafelek2601 10.09.2013 11:05
Przefajne te placuszki
Katarzyna/kate1980 21.03.2012 22:19
no to jest pomysł
Barbara55 20.11.2011 14:42
figa z makiem
kielcok1 11.10.2011 17:56
o jej
Edyta31 14.09.2011 22:32
uwielbiam figi, deser musi być przepysznyy :))
pioge7 28.02.2011 18:47
super
Iwusia 18.10.2010 19:52
deser bardzo smaczny :)
Krzysztof42 06.09.2010 14:10
jakoś ta kasza mnie nie zachęca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak