Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pietruszki i gruszki

5.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 1 kg
gruszka 1 szt
olej z pestek winogron 4 łyżki
bulion warzywny 1,5 l
skórka z cytryny 1 szczypta
migdały
trybula
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pietruszki i gruszki

Pietruszki obieramy i kroimy na plasterki, podsmażamy na oleju przez kilka minut.

Gruszkę obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w ćwiartki, dodajemy do pietruszki. Smażymy razem 5 minut. Zalewamy bulionem, dodajemy skórkę z cytryny, gotujemy 15-20 min. Zupę miksujemy na gładko, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Podajemy z posiekaną trybulą i posiekanymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 23.01.2016 20:28
przepyszna zupka
Mniam 23.01.2016 19:32
Ni to z gruszki, ni z pietruszki.... a taka pyszna zupka :))) Z chęcią bym taką zjadła.
Kolorowa 23.01.2016 18:19
Świetne składniki !
Wacław 23.01.2016 13:23
ciekawa zupa,na pewno smaczna :-)
Malinka 23.01.2016 13:15
Na pewno bardzo smaczna :)
ada.la 23.01.2016 12:23
oryginalna zupa
Wafelek2601 23.01.2016 09:56
Świetna zupa
Konczi 23.01.2016 08:10
uwielbiam takie zupy krem, porywam porcyjkę :) Pysznie !
ilka01 22.01.2016 22:53
zdrowa i ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak