Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowa II

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1/2 kg
boczek wędzony 15 dkg
kiełbasa parówkowa 20 dkg
tłuszcz 3 dkg
cebula 1 sztuka
kminek Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa II

Mięso pokroić w poprzek włókien w plastry grubości ok. 1 cm. Zbić tłuczkiem na stolnicy i ułożyć plastry jeden obok drugiego w kształcie prostokąta. Na tak przygotowane mięso rozłożyć bardzo cienko pokrojone plasterki boczku. Kiełbasę umyć, ułożyć pośrodku prostokąta i całość ciasno zwinąć. Zwiniętą roladę związać szpagatem. Tak przygotowane mięso osolić, oprószyć pieprzem, zawinąć w folię aluminiową posmarowanym tłuszczem i piec w nagrzanym piekarniku 45 minut. Gotową roladę ostudzić w folii. Pokroić w dość cienkie plastry i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.11.2011 00:10
świetna rolada
Iwona51
Iwona51 17.09.2011 11:31
pycha
Iwona51
Iwona51 17.09.2011 11:31
pycha
RenataZ-et 28.09.2010 00:11
Nigdy nie robiłam w ten sposób, na pewno jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak