Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny mazowieckie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 2 sztuki
mąka pszenna 4 łyżki
jajko 4 sztuki
cebula 2 sztuki
sok z 1/2 cytryny
sól, papryka w proszku do smaku
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny mazowieckie

Selery i cebulę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Wymieszać z sokiem z cytryny, dodać przesianą mąkę, jajka i zieleninę, doprawić do smaku. Formować placuszki podobne do placków ziemniaczanych i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dodatkiem śmietanki lub pikantnego sosu pomidorowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.09.2010 00:12
Mniam, pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak