Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananiaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z piersi kurczaka 50 dkg
oliwa 3 łyżki
margaryna 3 łyżki
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
otarta gałka muszkatołowa
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz do smaku
banan 2 sztuki
orzechy 1 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Bananiaczki

Filety umyć, osuszyć, lekko rozbić, skropić sokiem z cytryny i posolić. Odstawić na 20 minut. Banany obrać, rozgnieść widelcem na jednolitą masę, dodać łyżeczkę soku z cytryny. Każdy filet posmarować masą bananową, zwinąć w roladę i spiąć wykałaczką. Mąkę przesiać ze szczyptą gałki muszkatołowej. Jajko ubić z 1 łyżką letniej wody, podobnie jak na omlet. Roladki obtaczać najpierw w mące, następnie maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej z orzechami. Ułożyć w natłuszczonej formie do zapiekania i posypać wiórkami zimnej margaryny. Upiec w gorącym piekarniku (220 stopni).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.10.2010 23:25
Bardzo ciekawe :)
christopher1 21.08.2010 12:56
Brzmi smakowicie trzeba będzie spróbować, dzięki za przepis
Margo1 20.08.2010 22:01
Pewnie dużo czasu to trwa, ale napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak