Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka w cieście francuskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
ciasto francuskie 1 szt
pieczarki 300 g
boczek 6-7 plasterków
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka w cieście francuskim

Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Polędwiczkę obsmażamy na złoty kolor. Na ciasto francuskie układamy plastry boczku, następnie pieczarki i polędwiczkę. Zwijamy. Taką polędwiczkę owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Następnie odwijamy z folii i pieczemy w temp 180 C około 30 minut.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 17.01.2016 16:37
Fajny pomysł;))
Ola1984 17.01.2016 11:33
Pyszne mięsko :)
Agnieszka-87-25 17.01.2016 09:18
swietna polędwica
sliwka 16.01.2016 22:22
Piękna i smaczna;))
wwwiolka 16.01.2016 21:05
Bardzo fajny przepis.
halina17 16.01.2016 21:03
Smacznie wygląda.
ilka01 16.01.2016 20:16
dobry pomysł
kd045 16.01.2016 20:03
fajny pomysł
IKrakowianka 16.01.2016 19:37
podoba mi się ten pomysł
norweska20 16.01.2016 18:46
chętnie bym zjadła
Małgorzata Pin 16.01.2016 18:29
Wygląda świetnie.
gosia1988 16.01.2016 17:38
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak