Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona zupka :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1/2 l
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki
pomidory 4 szt. (Lima)
serek topiony 2 łyżki (pikantny)
natka pietruszki 2 łyżki (siekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona zupka :

Pomidory świeże i suszone drobno pokroić . Cebulę usiekać w piórka. Paprykę wypestkować i pokroić .Na patelni rozgrzać masło i olej . Wrzucić pomidory, paprykę i cebule i dusić 10 minut. Przełożyć do rondelka i zalać bulionem . Gotować 30 minut. Dodać serek i ogrzewać aż się roztopi. Doprawić solą , oregano , pieprzem i mieloną papryką . Podawać posypaną natką z pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak