Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze śliwką kalifornijską , śmietanką i orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
jajko 1
1/2–2/3 szklanki wody
sól do smaku

Do podania

śliwka suszona kalifornijska dośc dużo
śmietana 30%
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwką kalifornijską , śmietanką i orzechami

Wszystkie składniki wyrobić na gładką kulę ciasta. Rozwałkować i szklanką wykrawać kółeczka.Na każde kółko kłaść po jednej śliwce, zlepiać.
Gotować od wypłynięcia niecałą minutkę.
Podawać polane masłem, lub z bita śmietaną.
U mnie jedzone ze śmietaną 18% ubitą z cukrem waniliowym na sztywno i posypana całość orzechami włoskimi. Pycha !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 14.01.2016 15:23
ze śliwką kalifornijską jeszcze nie jadłam bardzo lubię ale ze świeżymi śliwkami
anka1988 14.01.2016 14:28
takie pierogi, super pomysł! nie jadłam jeszcze z takim nadzieniem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak