Sposób przygotowania

Ze skrzydełek odciąć krótkie części ( końcówki ) .Obgotować na pół miękko ( ok. 20 minut ) .Wyjąć z wywaru .Ostudzić .Delikatnie wyluzować kości i chrząstki ( nie szkodzi ,że będą lekko przecięte byle nie rozpadały się na małe kawałki .
Zrobić pastę do nacierania z majonezu , ketchupu , i przypraw .Natrzeć skrzydełka .Na patelni rozgrzać olej . Smażyć skrzydełka na dużym gazie na rumiano często je przewracając . Mają być rumiane i chrupiące .

Ja robię je z zapasów – tzn jak gotuję zupę to skrzydełka wyjmuję po 20 minutach , luzuję kości , studzę i zamrażam .Jak już mam odpowiednią ilość skrzydełek – wyciągam je , szykuję pastę i smażę . W ten sposób nam obiad ( prawie za darmo ) i nie zmuszam nikogo do zjadania gotowanych skrzydełek ( mnie nie odpowiada ta gotowana skóra ) .

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    U mnie to się nie sprawdza, bo Mój to z zupy to tylko mięsko je;) I musze je mocno obsmażać przed wrzuceniem do zupy:)
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Swietny pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    robię taką \"pastę\" tylko jeszcze panieruję w bułce i są bombowe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Rewelacyjny pomysł na wykorzystanie mięsa z zupy!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !