Sposób przygotowania

Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju . Pieczarki drobno pokroić i dołożyć do cebuli- zrumienić , dołożyć wątróbkę i usmażyć .Zmiksować w malakserze paluszki . Dodać 1 łyżkę masła ,wątróbkę i utrzeć .Wymieszać z usmażoną cebulą , pieczarkami , natką pietruszki , jajkiem .Doprawić solą , pieprzem , majerankiem .Pierś rozklepać .Ułożyć na niej farsz i zrolować . Związać nicią do mięsa . Posypać papryką mieloną , curry , pieprzem , Delikatem .Oprószyć mąką .
Rozgrzać na patelni łyżkę masła z łyżką oleju i usmażyć roladkę na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć do rondelka , podlać woda i dusić na małym gazie 30 minut ( jak trzeba to uzupełnić wodę .Wyjąć . Usunąć nici. Przekroić roladkę na 2 porcje ( na skos ).Sos doprawić , zagęścić odrobiną mąki i dodać trochę słodkiej śmietanki .

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Warto by spróbować:)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wyglądają świetnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo ciekaw i nieszablonowy pomysł wykorzystania paluszków :).
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !