Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe kurczaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

po 1/2 kg udek i skrzydełek
miód 4 łyżki
olej 4 łyżki
sok pomarańczowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe kurczaczki

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
Zalewamy marynatą mięso. Dokładnie należy
przemieszać, aby mięso z każdej strony przeszło
marynatą. Odstawiamy do lodówki na conajmniej
dwie godziny. Po tym czasie smażymy kawałki
kurczaka na rumiano. Przekładamy do prodiża
lub na blaszkę, podlewamy 1/3 marynaty i pieczemy
około 90min, gdy są gotowe powinien pojawić
się karmel.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.10.2010 00:14
Super mięsiwo, tylko ja tego nie jem.
wedith1 08.10.2010 09:00
Ciekawe i na pewno smaczne:)
Margo1 20.08.2010 21:55
Lubie kurczaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak