Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki bez zawijania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone 1/2 kg
cebula 1
kasza manna 3/4 szklanki
jaja 2
przyprawa do mielonego 1
Majeranek suszony Prymat 1
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
kostki rosołowe 2
margaryna 1
pomidory suszone 1 z bazylią
kapusta 1/2 mała

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki bez zawijania

Kapustę pokroic, posolić i zostawić do zmięknięcia. Potem odcisnąć wodę z kapusty.
Zmieszać wszystkie składniki razem z przyprawami ( majeranek, przyprawa do mielonego)- smażyć na rozgrzanej margarynie.
zalać woda tak aby zakryc gołąbki i wrzucić pokruszone 1-2 kotek rosołowych, pomidory suszone - gotować na wolnym ogniu około 30 minut,
jak juz są gotowe dodać koncentratu i przyprawe do gulaszu,całość zagęścić mąką rozrobioną z wodą.


smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 08.11.2010 11:53
Zrobiłam i są bardzo smaczne
Tomek16 03.11.2010 16:37
na pewno są dobre
SYLWIA63 25.10.2010 13:56
ja robię z przepisu kupczego, gołabki inaczej. alę te też pyszne są
Tahitha 25.10.2010 05:55
Robiłam podobnie i są pyszne.
stokrotka 29.09.2010 17:13
Tak naprawdę pyszne!
agnieszka214 09.09.2010 07:45
robiłam są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak