Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak czosnkowy - faszerowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1
Przyprawa curry orientalna Prymat 1
główka czosnku 1
masło 1/3 kostki
pieczarki 6 szt
cebula 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 (węgierska)

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak czosnkowy - faszerowany

Kurczaka nacieramy dokładnie przyprawami odkładamy w chłodne miejsce.

Pieczarku kroimy w pół krążki, cenule w piórka.
czosnek przepuszczamy przez praske, dodajemy masło - miksujemy na jednolitą mase.
Nacieramy kurczaka w srodku masłem, następnie nadziewamy pieczarkami z cebylą - dokładnie zaszywamy, smarujemy pozostałym masłem z czosnkiem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 180 c w termoobiegu, pieczemy około 30 minut następnie podwyższamy temperature do 220 c i pieczemy kolejne 30 minut

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.11.2010 13:47
Na pewno wyśmienicie smakuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak