Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatarski sos do wędlin

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korniszony 4 sztuki
grzybki w occie 4-5 sztuk
posiekany szczypiorek 2 łyżki
majonez 1 słoiczek
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatarski sos do wędlin

Ogórki korniszony pokroić w kostkę, podobnie grzybki w occie. Szczypiorek drobno posiekać. Białka jaj ugotowanych na twardo pokroić w kosteczkę. Żółtka zaś rozdrobnić przy użyciu widelca. Tak przygotowane składniki wymieszać z majonezem. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.12.2013 16:01
bardzo lubię taki sos
romanrafal
romanrafal 27.11.2013 16:07
bardzo lubię,bardzo dobry
Wafelek2601 08.09.2013 08:20
Też lubię taki sosik
Katarzyna/kate1980 28.04.2012 22:33
uwielbiam taki do wędlin
Neetka90 10.11.2011 19:44
świetny przepis ;))
Neetka90 10.11.2011 19:44
świetny przepis ;))
bercik1 23.10.2011 23:26
To coś dla mnie.
Margo1 21.08.2010 07:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak