Sposób przygotowania

Żółtka ubijamy ze śmietaną dodać szczyptę soli,mąkę,stopione masło i drożdże.Wyrabiamy elastyczne ciast0 i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Odrywamy kawałki ciasta i formujemy placuszki kładziemy na nich po łyżeczce marmolady różanej i formujemy okrągłe pączki.Pozostawiamy na pól godziny do wyrośnięcia.Smażymy na gorącym tłuszczu z dodatkiem spirytusu.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam pączki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    jak kupowane;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    jak kupowane;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    jak kupowane;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    Pyszne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ale smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !