Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w pieczarkach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka i podudzia kurczaka 1 kg
pieczarki 25 dag
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w pieczarkach

Udka z kurczaka umyć i osuszyć, następnie natrzeć je solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Kurczaka wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie porcje ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać je ziołami. Na kurczaku ułożyć pokrojone pieczarki. Kurczaka podlać wodą. Piec pod przykryciem przez około 90 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.02.2013 20:50
Smaczne danie
IKrakowianka 02.10.2012 20:36
super obiadek
tomek18 05.08.2011 14:43
pycha
aeksandra 08.12.2010 10:03
pysznie wygląda
Iwusia 21.08.2010 09:50
Pięknie wygląda :)
Margo1 21.08.2010 07:02
To danie jest wyśmienite
Agnieszka_B 20.08.2010 17:12
Często robię kurczaka z pieczarkami tylko trochę inaczej.... Ale takie połączenie jest baaardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak