Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa chlebowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb razowy 1 szt
jajko 30 szt
czekolada 40 dkg
mąka ziemniaczana 15 dkg
mąka 20 dkg
cukier 45 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa chlebowa

Chleb razowy wysuszyć, utłuc na mąkę i przesiać. Żółtka z cukrem i zmieloną czekoladą utrzeć na jednolitą masę. Dodać mąkę ziemniaczaną i chlebową i dokładnie wymieszać. Na końcu wmieszać lekko pianę z białek. Włożyć do form wysmarowanych masłem i piec ok. 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak