Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 400 g
pieczarki 200 g
jajko 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka , namoczona i odciśnięta
ketchup pikantny 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
chili Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
ser żółty 6 plastrów
szczypiorek 1/2 pęczka

Porada

Smaczne jako dodatek do dania głównego czy pieczywa

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Mięso przełożyć do miski. Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach , dodać wraz z resztą składników do mięsa. Wyrobić masę rękoma.
Krok 1 - Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem foto
2
Na foli spożywczej kłaść porcję mięsa , na wierzch plaster sera i ok.1 łyżkę szczypiorku. Zwijać roladkę przy pomocy foli , najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
Krok 2 - Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem foto
3
Patelnię grillową rozgrzać , smażyć mięso na rumiano z obu stron.
Krok 3 - Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 29.01.2016 19:33
Bardzo fajny przepis.
norweska20 05.01.2016 21:21
smakowicie się zapowiada
RenataZ-et 05.01.2016 21:20
lubię takie roladki
Bernadeta1 05.01.2016 21:08
bardzo smaczne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak