Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jeżynowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jeżyny 40 dag
cukier 10 dag
cukier waniliowy 1 sztuka
sok pomarańczowy 1/2 szklanki
skórka otarta z pomarańczy
wino słodkie czerwone 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jeżynowy

Zagotować dwie szklanki wody z cukrem, cukrem waniliowym oraz sokiem i skórką z pomarańczy. Ostudzić. Jeżyny przebrać i ułożyć w wazie lub salaterce. Ostudzony syrop wymieszać z winem,zalać owoce i schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 03.07.2012 22:22
mniam !
Neetka90 03.07.2012 22:22
mniam !
Neetka90 03.07.2012 22:22
mniam !
Patrycja33 02.05.2011 16:24
mmm jeżyny pycha
Patrycja33 02.05.2011 16:24
mmm jeżyny pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak