Sposób przygotowania

1. makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,
2. mango kroimy w kostkę,
3. pędy bambusa chwilę przesmażamy na patelni,
4. chili drobno kroimy,
5. cebulę kroimy w piórka,
6. do makaronu dodajemy mango, ananasa, cebulę, chili, pędy bambusa, polewamy dressingiem z tamaryndy, mieszamy,
7. jajko lekko ubijamy, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy,
8. wiórki wsypujemy na talerz,
9. imbir obieramy drobno kroimy i dodajemy do wiórek kokosowych mieszamy,
10. każdą krewetkę moczymy w jajku z mąką, a następnie obtaczamy w wiórkach,
11. smażymy w dość dużej ilości oleju, osączamy na papierowym ręczniku,
12. sałatkę układamy na talerzach,
13. na wierzchu układamy krewetki, polewamy dressingiem z tamaryndy

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    luna19

    krewetki uwielbiam zawsze :) zwłaszcza te duże
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam, smacznie wygląda.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    zapowiada się smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Intrygujące połączenia :)
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smakowite połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !