Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu.Pieczarki drobno poszatkować,dodać do cebuli i dusić 5 minut.Pomidory odsączyć z zalewy i rozgnieść widelcem,dodać do pieczarek razem z zieleniną i łyżeczką przyprawy warzywnej,dusić na małym ogniu około 15 minut-sos powinien zgęstnieć.Doprawić do smaku.Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do sosu,podgrzewać na małym ogniu,nie dopuszczając do wrzenia,do chwili gdy sos zgęstnieje.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ala5

    ciekawy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    smaczny sos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !