Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowo-pieczarkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 1 szklanka
pieczarki 10 dag
gęsta śmietana 1/2 szklanki
przesiana mąka pszenna 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
Przyprawa uniwersalna kucharek. do smaku
posiekana zielenina 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowo-pieczarkowy

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu.Pieczarki drobno poszatkować,dodać do cebuli i dusić 5 minut.Pomidory odsączyć z zalewy i rozgnieść widelcem,dodać do pieczarek razem z zieleniną i łyżeczką przyprawy warzywnej,dusić na małym ogniu około 15 minut-sos powinien zgęstnieć.Doprawić do smaku.Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do sosu,podgrzewać na małym ogniu,nie dopuszczając do wrzenia,do chwili gdy sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 05.06.2012 20:55
smaczny sos
Ala5 03.06.2011 11:49
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak