Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z wiśni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1 kg
cukier 1kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z wiśni

Wiśnie umyć osączyć i wyjąć pestki, wkładamy do garnka i posypujemy cukrem, pozostawiamy na dłuższą chwilkę aby puściły sok , następnie gotujemy bez przykrywki na małym ogniu cały czas mieszając, i próbujemy czy smak i konsystencja jest dobra, jeśli tak, to rozlewamy do wyparzonych słoiczków i zakręcamy. Jeśli konfitura wyjdzie nam rzadka to gotujmy ją jeszcze dłużej cały czas mieszając .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 26.03.2012 09:53
pyszna
babcia
babcia 26.03.2012 09:53
pyszna
MAR3STA 23.01.2011 09:54
szkoda że w zeszłym roku kiepski był urodzaj na wiśnie, bo takie konfitury są super;)
Natalia/tubisiek 12.09.2010 09:20
uwielbiam takie konfitury!
plocia 11.09.2010 15:04
ojjj zjadłabym wiśnie
RenataZ-et 26.08.2010 11:39
ojjj tak, taka konfiturka jest pyszna:)
marzencia2007 26.08.2010 09:27
lubie taka konfiture na sniadanie do chlebka lub bułeczki z masłem :)
Monika193
Monika193 24.08.2010 08:26
mój mąż uwielbia wiście

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak